Автор: vladi
Публикувано на: 26.04.2011 11:28:55

Рейтинг:

Новият

Освен в обновения Chrysler 300 SRT8, новият, 6.4-литров, HEMI V8 двигател на американския концерн намери приложение и в новия Jeep Grand Cherokee SRT8, който също дебютира на изложението в Ню Йорк и ще се появи на пазара в САЩ в края на годината.

Припомняме ви, че агрегатът е с мощност 465к.с., а максималният му въртящ момент достига 630Нм. Въпреки значително по-голямата производителност, новият Grand Cherokee SRT8 е с 13% по-икономичен от своя предшественик, като това е постигнато чрез нова система за газоразпределение, при която някои от цилиндрите се изключват в определени моменти.

Според разпространената информация, новият Jeep Grand Cherokee SRT8 ускорява от 0-60 мили в час (0-96км/ч.) за 4.8сек., максималната му скорост е ограничена на 250км/ч., а разстоянието от четвърт миля го взема за по-малко от 13сек.

Американският SUV е получил и други механични промени, повишаващи стабилността и сигурността. Сред тях са мощна спирачна система, позволяваща на автомобила да спира за 35.3м. при скорост 100км/ч., както и технологията Selec-Track, която има 5 режима на шофиране, променящи настройките на окачването, кормилната уредба, спирачките, двигателя и трансмисията.

От Jeep се хвалят също, че са подобрили устойчивостта на усукване на машината с цели 146%, което я превръща в едно от най-надеждните превозни средства във всички категории. В оборудването пък е включена мултимедийна система със сателитно радио, DVD и MP3, а като опция се предлага 825-ватова аудио система Harmann-Kardon.


Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg